Termékajánló
Hírlevél
Naptár
2019. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Kapcsolatok


Cégnév: LuxeSpa Kft.

Telefon: +36 70 / 615-5215


Cím: 2013, PomázCéhmester u.3

Vásárlási feltételek

1. Bevezetés

 

Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa, kiválaszthassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkcióit elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni web áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nyelve magyar, nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

2. A Szolgáltató

Ez az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) a LuxeSpa Kft. (továbbiakban: Eladó) és az Eladó által a www.scanimpex.unas.hu , www.spa4you.hu weboldalon nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (továbbiakban: "Vevő", illetve „Szerződött partner”) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Az Eladó és a Vevő a továbbiakban együttesen: Felek). Jelen ÁSZF kiköti, hogy a web áruházban rendelést csak 18 éven felüliek adhatnak le, így azt is, hogy az Ügyfelek, akikkel ezen szerződés köttetik csak 18 éven felüliek lehetnek.

 

A honlapon található ÁSZF a megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának időpontjában, érvényben lévő ÁSZF érvényesek. Rendelés leadásával a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja. A Vevő tudomásul veszi, hogy a Spa4you web áruház portálon végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre a Vevő és az Eladó között adás-vételi, ill. szállítási szerződés jön létre.

 

Az eladó adatai:

A termékek magyarországi értékesítője a LuxeSpa Kft, mint a www.scanimpex.unas.hu, www.spa4you.hu online bolt üzemeltetője.

Alapítás éve: 2016

Székhelye: 2013 Pomáz Céhmester út. 3.

Levelezési cím: 2013 Pomáz Céhmester út. 3.

Cégbírósági bejegyzés szám: 13 09 200772

Cégünk adószáma: 25799855-2-13

Cégünk EU adószáma: HU 25799855

Cégünk bankszámla száma: 10918001-00000107-86410009 UniCredit Bank

3. A honlapon folytatott tevékenység

Jelen ÁSZF a www.scanimpex.unas.hu , www.spa4you.hu weboldalon működő (továbbiakban: Weboldal) internetes áruház (továbbiakban: web áruház) használatának szabályait határozza meg. Az alábbiak nem vonatkoznak a Weboldalon keresztül elért más weboldalakra, függetlenül azok jellegétől, az általuk nyújtott szolgáltatástól, vagy az üzemeltető személyétől. A web áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Ektv”) valamint a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet (továbbiakban: „Korm. Rendelet”) szabályozza.

Jelen ÁSZF minden olyan adás-vételre és szolgáltatás-igénybevételre kiterjed, melyet a vevő a web áruházban kezdeményez.

A web áruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

A web áruház szolgáltatásainak jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

Telefonos ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: Hétfőtől - Péntekig: 7:00-15:00

E-mail: info@luxespa.hu

4. Regisztráció

Az áruházban kizárólag regisztrált felhasználók vásárolhatnak, így ha Ön vásárolni szeretne, mindenképpen regisztrálnia kell, ezt megteheti a REGISZTRÁCIÓ felirat alatt. Ha regisztrált vásárlóvá válik, vásárláskor nem kell személyes adatait megadnia, azt a rendszer magától tudja, ezáltal a vásárlás gyorsabbá válik. Az adatok kitöltése értelemszerű. A regisztrációs űrlap kitöltésének végén olvassa el és jelölje be a Szerződési feltételek menüpontot. A regisztráció csak akkor lehetséges, ha Ön kitöltötte a megfelelő adatmezőket és elolvasta a Szerződési feltételeket, majd a RENDBEN gombra kattintva érvényesíti mindezeket. A sikeres regisztráció akkor jön létre, ha az e-mailben kapott linkre rákattintva érvényesíti azt. A regisztrációs adatok módosítására a Regisztrációs adatmódosítás menüpont alatt van lehetősége.

A regisztráció során elküldött e-mail címét és jelszavát kell megadnia a web áruház bal oldalán található Bejelentkezés felirat alatt, majd az OK gombra kattintva lép be áruházunkba.

5. Termékinformáció

A Spa4you web áruház mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a partnerek, illetve a beszállítók által adott technikai adatok és termékleírások illetve a termékről készült fényképek, melyek publikálása a technikai korlátoknak megfelelően és a legmegfelelőbb piaci standardok tiszteletben tartásával történik. A gyártóknak jogukban áll a termékeik műszaki adatait módosítani, illetve a gyártmányokat is megszüntetni minden előzetes bejelentés nélkül.

A Termékböngésző alatt találja a termékeket főcsoportokba rendezve, ahol megtekintheti a kategóriákba rendezett termékeket. A kiválasztott termék nevére kattintva elérkezik egy részletesebb információt tartalmazó mezőhöz, ahol technikai leírást és egy nagyméretű képet talál, valamint itt kap információt arról, hogy a megadott termék mely más termékkel helyettesíthető. A megrendelésre kiválasztott termékeket a kosár gombra kattintva tudja megrendelni

Rendelés menete

Két rendelési forma áll a Vevő rendelkezésére:

 • Interneten keresztül: a www. scanimpex.unas.hu, www.spa4you.hu éjjel-nappal a hét minden napján.
 • Telefonon, a 06-70/615-5217 számon hétfőtől-péntekig, 7:00 és 15:00 között.

Ahogy web áruházon keresztül elküldte megrendelését, a megadott e-mail címre visszaigazolás érkezik, melyben tájékoztatjuk, hogy megérkezett a rendelése. A visszaigazolással jön létre a szerződés.

7. Árak, fizetési módok

A honlapon megadott eladási árak forintban értendőek és tartalmazzák az általános forgalmi adót és az egyéb közterheket. A feltüntetett árak szállítási költség nélkül értendőek. A termékek szállítási költsége a vevőt terhelik és a rendelés lezárásaként, számlázáskor a kiválasztott termékek mellet külön tételként szerepel a számlán.

A kifejezetten a vevő kérésére megrendelt, a raktárban a megrendelés pillanatában fizikailag nem rendelkezésre álló termékekre értékhatártól függetlenül a LuxeSpa Kft jogosult a termék eladási árának maximum 50%-ra előlegszámlát/díjbekérőt kiállítani.

A Spa4you web áruház az árváltozás jogát fenntartja.

Kiskereskedelmi üzleteinkben kézpénzes illetve bankkártyával történő fizetés egyaránt lehetséges.

Futárszolgálat által történő kiszállítás esetén utánvéttel fizethet. Az utánvét költségét a szállítási feltételeknél megadott összeg tartalmazza, ezért külön díjat nem számítunk fel. Átutalásos számla kiállítása csak szerződött partnereikkel kapcsolatban lehetséges.

Figyelem: Internetes vásárláskor csak abban az esetben tud átutalást választani fizetési módként, ha rendszerünkben be van állítva az Ön neve vagy cége neve mellé, hogy utalással fizethet, illetve ha előreutalással fizet! Ellenkező esetben kizárólag készpénzes fizetést tudunk biztosítani!

Bankszámla szám: 10918001-00000107-86410016 UniCredit Bank Hungary Zrt.

8. Szállítási feltételek

A honlapon vásárolt termékeket az ország egész területére kiszállítjuk. Termékét arra a címre szállítjuk ki, melyet rendeléskor megadott szállítási címként.

Szállítási módok:

Ön az alábbi szállítási módok közül választhat:

 • Személyes Átvétel: A nyitvatartási időn belül átveheti a terméket boltjainkban.
  • Személyes átvétel 2013 Pomáz Céhmester út 3.
  • Futárszolgálat: cégünk a Magyar Posta Zrt-vel áll szerződéses kapcsolatban. Amennyiben rendelését 10:00 - ig megkapjuk és a termék, a központi raktárban van, úgy az ország egész területén, 48 órán belül kiszállítjuk csomagját. Természetesen a munkanapok figyelembe vételével tudjuk ezt az időt tartani.
  • Helyszínre szállítás: medencék esetében.

A megrendelt termékek szállítási költsége a termék súlyától függően alakul a Magyar Posta Zrt aktuális díjszabása szerint.

Masszázsmedencék esetében:

 • 2-3személyes medencék: bruttó 79 900 Ft
 • 4-5 személyes medencék: bruttó 89 900 Ft
 • 6 személy feletti medencék: bruttó 109 000 Ft

A vevő köteles a kiszállítás/átvétel időpontjában a szállítási kiszerelést tételesen ellenőrizni és hiánytalan mennyiségi teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően mennyiségre vonatkozó reklamációkat az eladó nem fogad.

Sikertelen kézbesítés esetén ingyenes másodszori kézbesítést kísérelünk meg. Az Ön hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei azonban minden esetben Önt terhelik.

 

9. Rendelkezésre állás

Megrendelését a termék raktáron való rendelkezésre állásának megfelelően teljesíti az Eladó.

Ha több árut rendel, és közöttük vannak olyan termékek, melyek ideglegesen nem állnak rendelkezésre raktárkészleten, akkor kérésre kiszállítjuk a rendelkezésre álló árukat, és a hiányzó termékeket azok beérkezése után teljesítjük.

Egyes termékeket, csak egyedi megrendelés alapján szállítunk, a speciális szállítási határidőket egyedileg egyeztetjük. Egyedi rendelésre szállított termékek esetében az eladó jogosult a vételárat előre kérni az összeg nagyságára tekintet nélkül.

10. Elállás joga

Amennyiben a Áruház minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történ ő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

A vevőnek jogában áll a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ebben az esetben, az elállás a megrendelő számára költségmentes. Kivétel csak a vevő egyedi igényére berendelt alkatrész, ez esetben az elállás jogi következményeket von maga után. A lemondást jelezheti telefonon írásban e-mailen, faxon, levélben is a megrendelés pontos adatainak megjelölésével (Megrendelő neve, címe, rendelés ideje, rendelt áruk). A vevő az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelete a távollévők között kötött szerződésekről szóló paragrafusok szerint, amennyiben a vásárolt készülék, csomagolása, tartozékai sérülésmentesen hiánytalanul visszaszállításra kerülnek.

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami gyári, minden csomagolási és termékelemet tartalmazó csomagolásban érkezik vissza a Scanimpex Kft-hez. Elállásra vonatkozó igényét azonban e-mailben vagy személyesen kell bejelentenie. A telephelyünkön megtekintett és személyesen megvásárolt illetve átvett termékekre az elállási jog nem vonatkozik.

Az áru ellenértékét a termék személyes visszajuttatásakor azonnal visszafizetjük. Amennyiben postán, vagy futárszolgálattal küldi vissza a terméket legkésőbb az áru megérkezését követő 30 napon belül visszautaljuk az összeget a vevő által megadott bankszámlaszámra.

A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a kiszállítási költségekre, valamint a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a megrendelőnek kell viselnie.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc-, és sérülésmentesen a Scanimpex Kft. részére visszajuttatni, a LuxeSpa Kft nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére.

Amennyiben a termékről felbontás után a sofőr jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a sofőr által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja

A cég kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat. A vevő viseli az elállás jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vevő által kipróbált alkatrészeket nem áll módunkban visszavenni.

Az elállás joga nem gyakorolható az átvételt követően megsérült termékekre, továbbá a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében:

 • Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
 • Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
 • Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (pl. egyedi alkatrész), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.

 

11. Garancia, jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a 151/2003 (IX. 22.) Kormányrendelet utasításai az irányadóak.

A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igényekre a 49/2003. (VII. 30.) GKM jogszabályban foglaltak az érvényesek.

 

Garanciális feltételek

 

 • a garancia nem terjed ki a helytelen használatra, valamint a karbantartás hiányára visszavezethető es vízkő lerakodás által keletkezett kárra.
 • a LuxeSpa Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a hibás alkatrészeket helyettesítse gyári, vagy után gyártott alkatrészekre.
 • a LuxeSpa Kft. nem felelős a vevő általi átalakítások vagy változtatások által okozott károkért. A rádióvétel nem tartozik a garancia alá, mert a vétel függ a helyi adottságoktól. A vételi jel romolhat, ha a medence közelében magas feszültségű vezetékek vannak.
 • a garancia érvényessége a gyártói számla dátumától, vagy a beüzemelés napjától érvényes.
 • a medence garanciája nem vonatkozik azokra a hibákra, sérülésekre vagy meghibásodásokra, amelyeket a szállító, telepítő, felhasználó vagy más személy, háziállat vagy rágcsáló okozott vagy a következő okok bármelyikéből erednek, korlátozás nélkül: gondatlan kezelés (emelés a vezetékeknél fogva, a felület csiszo­lása stb.), beleértve a saját gondatlanságot is, bármilyen típusú, bármilyen okból történő módosítás (beleértve a helyi előírásokhoz való igazodás céljából történő módosításokat); nem megfelelő telepítés (ideértve a készülékhez adott utasítások­nak és előírásoknak nem megfelelő telepítést); felszerelő által biztosított csatlako­zók; helytelen tápfeszültség használata vagy jogosulatlan elektromos módosítás; helytelen használat és működtetés vagy a megfelelő szokásos karbantartás hiánya; a készüléknek nem a meghatározott minimális mennyiségű vízzel történő működ­tetése vagy nem megfelelő vízhőmérséklet; koptató vagy helytelen tisztítószerek használata; vagy természeti csapások, például villámcsapás, árvíz, földrengés stb.
 • ezen felül, a gyártó nem felelős azokért a bármilyen okból eredő esetleges vagy következményes károkért vagy veszteségekért (például szőnyeget, mennyezetet, csempét, márványt ért vízkár, a használat kiesése stb.), beleértve a saját gondatlanságából eredő károkat is, amelyek a következőket érintik vagy azokra vezethetőek vissza: krómozott részek, ha a medencében vegyi anyagokat alkalmaznak, vagy kemény víz; nem a Vállalat által előállított, de a kereskedő, a telepítő vagy a Vállalat által forgalmazott opcionális fürdőfelszerelés, az egység előzetes bemutatótermi használata, vagy olyan hibák, amelyeket telepítés előtt fel kellett volna fedezni.
 • ez a garancia semmilyen körülmények között nem terjed ki a munkadíjakra, szállítási vagy egyéb olyan költségekre, amelyek az eredeti berendezés eltávolítása és/vagy újratelepítése vagy a cserekészülék üzembe helyezése vagy a javítás céljából történő hozzáférés biztosítása során merülnek fel; vagy a kiesett használat által okozott károkra, beleértve az elmaradt árbevételt, nyereséget vagy bármilyen üzleti előnyt.
 • a medence egységek minden garanciája megszűnik, ha a berendezésen (vagy bármely komponensén) bármilyen jellegű hozzáadásra, törlésre vagy módosításra került sor.
 • jelen garancia nem fedezi a hétköznapi használatból eredő kopást és elhasználódást, valamint nem vonatkozik a nem megfelelő telepítésből, a gyártó írásos engedélye nélküli átalakításból, balesetből, nem rendeltetésszerű használatból, visszaélésből, rongálásból, kereskedelmi vagy ipari felhasználásból, a gyártó által nem engedélyezett kiegészítő használatából, a felhasználói kézikönyvtől való eltérésből, vagy a gyártó kijelölt képviselőjétől eltérő személy általi javításból vagy annak megkísérléséből eredő károkért.

 

12. Személyes adatok védelme

Bizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számlakiállításhoz, a garanciához, jótállási szerződéshez. Nélkülük a rendelés visszavonható és érvénytelennek minősül. A honlap használatával Ön teljes körű felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok hitelesek és a valóságnak megfelelnek. Hamis, a valóságnak nem megfelelő adatok megadásával Ön a vásárlási feltételeknek és szabályzatnak ellentmond, ezért ez a szabályzat megszegésének minősül. Ezért a regisztráció során olyan információkat adjon meg, melyek személyes adatoknak minősülnek.

A LuxeSpa Kft nem adja el, nem adja bérbe, és nem kölcsönzi az ügyfeleire vonatkozó információkat más cégnek, a cég, mint adatkezelő a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete (GDPR) Törvény előírásait maradéktalanul betartva fogja az Ön által megadott adatokat kezelni.

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató

 

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

A jelen tájékoztató célja, hogy vásárlóink részére a személyes adatok kezelésére vonatkozóan tömör, átlátható és érthető tájékoztatást adjon, világosan és közérthetően megfogalmazva.

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendelete (GDPR) alapján a Scanimpex Kft. az alábbi tájékoztatást adja.

A GDPR értelmében „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozóan egy vagy több tényező alapján azonosítható.

 

 

Az adatkezelőnek és az adatkezelő képviselőjének megnevezése, elérhetőségei:

Név:                 LuxeSpa Kft.

Székhely:        2013, Pomáz, Céhmester u. 3.

Postacím:        2013, Pomáz, Céhmester u. 3.

Képviselő:       dr.Szegedi László ügyvezető

E-mail:             info@luxespa.hu

Honlap:            www.spa4you.hu

                         

 

A LuxeSpa Kft képviselője adatkezelési kérdésekben az alábbiak szerint megnevezett adatvédelmi tisztviselő.

Az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei:

Név:                 Bánkuti János

Telefon:           +36706155217

E-mail:             info@luxespa.hu

 

A LuxeSpa Kft számára kiemelt cél és egyben elkötelezettség az ügyfeleink által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok védelme. E körben a vonatkozó hatályos jogszabályoknak teljes körűen eleget téve járul hozzá a látogatók biztonságos internetezési lehetőségeinek megteremtéséhez. A spa4you.hu portál a látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, technikai és szervezési intézkedéseket tesz és az adatkezelés- és védelem elveinek maradéktalan betartása érdekében eljárási szabályokat alakít ki.

Jelen Tájékoztató tartalmazza azon elveket, melyek meghatározzák a személyes adatok kezelésével és védelmével kapcsolatos gyakorlatunkat, melynek során figyelembe vettük a vonatkozó hatályos jogszabályokat. Amennyiben a Tájékoztató tartalmával, értelmezésével, az abban foglaltak alkalmazásával kérdés merülne fel, úgy kérjük, hogy lépjen kapcsolatba a személyes adatok védelmének biztosításáért felelős adatvédelmi tisztviselővel az alábbi e-mail címen: info@luxespa.hu. Ügyfeleink kérése esetén a kérelemben foglaltaknak megfelelően minden esetben részletes tájékoztatást nyújtunk a kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységről.

 

I. Adatkezelés elvei

Az adatkezelést cégünk oly módon végzi, hogy megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítja a személyes adatok védelmének megfelelő biztonságát. Ennek megfelelően minden szükséges védelmi intézkedést megtett és megtesz annak érdekében, hogy az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelése, véletlen elvesztése, megsemmisítése vagy károsodása ne következzen be.

II. Célok és alkalmazási gyakorlat

II./I

 1. Az adatkezelés célja: a LuxeSpa Kft, mint a spa4you.hu oldal üzemeltetője által az ügyfélnek kínált, szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítése, igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása piackutatás céljából, továbbá statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, az ügyfelek jogainak védelme.
 2. Amikor ügyfeleink a spa4you.hu oldalon tartózkodnak, általában megtehetik ezt anélkül, hogy fel kellene fedniük saját kilétüket, vagy bármilyen személyes jellegű adatot kellene megadniuk. Bizonyos esetekben azonban a LuxeSpa Kft. által kínált termék, szolgáltatás teljes körű igénybevételéhez, megvásárlásához szükségessé válhat a látogatók bizonyos személyes adatainak (például nevének, postacímének, telefon számának vagy e-mail címének) megadása, illetve ismerete.
 3. A spa4you.hu oldalon az ügyfél által megadott adatok kezelésének célja elsősorban a webshopban leadott megrendelések teljesítése, a megrendelt termékek kiszállítása, szavatossági és egyéb jogi igények kezelése, a vevővel való kapcsolattartás, melynek érdekében a IV. fejezetben rögzített személyes adatokat kezeli. A webshop által kínált szolgáltatás (regisztráció, rendelés leadása) igénybe vételéhez ezen adatok megadása szükséges, ezért előfordulhat, hogy ha valaki nem adja meg személyes adatait, akkor nem tudja az adott, személyes adat megadásához kötött ezen szolgáltatást igénybe venni, tekintettel arra, hogy vannak olyan adatelemek, amelyek kitöltése nélkül a regisztráció vagy a rendelés leadása sikerrel nem zárulhat, így bizonyos mezők kitöltetlenül hagyása, vagy nem megfelelő kitöltése a regisztráció elutasításához, illetve a rendelés leadásának sikertelenségéhez vezethet. Ezen elemek a szükséges adatelemek.

II-/2

Regisztráció szükséges a rendelés leadásához, ami megkönnyíti a korábban leadott rendelések beazonosítását és a jövőbeni rendelések leadását. A regisztráció során a következő személyes adatok megadása szükséges: név, e-mail cím, jelszó, telefonszám, szállítási adatok.

Jelen Tájékoztató az ügyfelek által a Scanimpex Kft rendelkezésére bocsátott személyes adatainak kezelésével és védelmével kapcsolatos. 

 

Az érintettek által biztosított személyes, illetve egyéb adatokat a LuxeSpa Kft nem egészíti ki és nem kapcsolja össze más forrásból származó adatokkal, vagy információval. Amennyiben a jövőben különböző forrásokból származó adatok ilyenfajta összekapcsolására kerülne sor, a LuxeSpa Kft ezt a tényt kizárólag a megfelelő tájékoztatást követően, előzetesen, az adott érintettől kapott hozzájárulás esetén teszi meg. Az ügyfeleink által a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat ez irányú felhatalmazás vagy jogszabályon alapuló kötelezettség hiányában semmilyen körülmények között nem adjuk tovább harmadik fél számára.

 

 1. Amennyiben az arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon kérnek fel személyes adatok átadására, - jogszabályi kötelezettségének eleget téve – a LuxeSpa Kft átadja a kért és rendelkezésre álló információkat.
 2. Amennyiben ügyfeleink személyes adatokat bocsátanak a rendelkezésünkre, minden szükséges lépést megteszünk, hogy biztosítsuk ezeknek az adatoknak a biztonságát - mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során. A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá - magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.
 3. A LuxeSpa Kft ügyfelei számára – amennyiben a LuxeSpa Kft ilyen szolgáltatás bevezetése mellett dönt - üzletszerzési célú üzenetet, hírlevelet csak az érintettek előzetes hozzájárulását követően küld el, és mindig biztosítja az effajta kommunikációs szolgáltatások megszüntetésének lehetőségét. Azok az érintettek, akik az oldalainkon kínált hírlevél-szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy a továbbiakban nem kívánnak hírlevelet kapni, egy e-mail üzenet segítségével lemondhatják a szolgáltatás igénybevételét. Az e-mail címet ugyanazon a weboldalon találhatják meg, amely oldalon az adott szolgáltatást megrendelték.
 4. A spa4you.hu oldalra látogató regisztrált és nem regisztrált ügyfelek IP címét a LuxeSpa Kft egyfelől elemzési/statisztikai célokra, másfelől szolgáltatásai minőségének javításához, fejlesztéséhez használja fel, harmadik fél számára látogatottsági adatok összesítéséhez szolgáltatja ki.

 

III. Adatkezelés jogalapja

Regisztráció

A spa4you.hu weboldal használatához, a honlapon tájékozódáshoz, információ gyűjtéshez a legtöbb esetben nem szükséges a regisztráció. A vásárlást megelőző regisztráció önkéntes, a vásárláshoz nem szükséges az adatok ismételt megadása.

Amennyiben az érintett felhasználó igénybe veszi a regisztrációt, a regisztráció alapján történő adatkezelés jogalapja a felhasználó GDPR 6. cikk 1) bekezdés a) pontja szerinti hozzájárulása.

 

Megrendelés teljesítése

A megrendelések – regisztrációval, vagy regisztráció nélkül történő - leadásával és annak visszaigazolásával szerződés jön létre az ügyfél és a LuxeSpa Kft között. A megrendelés teljesítéséhez (beleértve a regisztrációval rendelkező ügyfél vonatkozásában a megrendelést megelőzően a felhasználói kosárhoz kapcsolódó adatkezelést is), azzal kapcsolatban az ügyféllel való kapcsolattartáshoz, a kiszállításhoz, a megrendelésből fakadó esetleges jogi igények érvényesíthetőségéhez szükséges személyes adatok kezelésének jogalapja a GDPR 6. cikk 1) bekezdés b) pontja szerint az ügyféllel, mint érintettel kötött szerződés teljesítése, illetve az a tény, hogy az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az ügyfél, mint érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges

 

Tájékoztatók, címzett tartalom eljuttatása az ügyfeleknek (mely nem minősül közvetlen üzletszerzési célú megkeresésnek)

Egyes esetekben az ügyfelek számára tájékoztató anyagok (pl. regisztráció visszaigazolása, megváltozott szerződési feltételekről szóló értesítés) kiküldésére kerülhet sor, ezen tartalmak kiküldése során megvalósuló adatkezelés jogalapja az ügyféllel kötött szerződésekhez kapcsolódó tájékoztatások esetén a GDPR 6. cikk 1) bekezdés b) pontja szerint az ügyféllel, mint érintettel kötött szerződés teljesítése, illetve az a tény, hogy az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az ügyfél, mint érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges. Egyes esetekben értesítések kiküldésére jogi kötelezettség teljesítése keretében kerül sor (pl. megrendelés visszaigazolása), ilyen esetben az adatkezelés további jogalapját jelenti a GDPR 6 cikk 1) bekezdésnek c) pontja (az adatkezelés a LuxeSpa Kft -re vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges).

 

Közvetlen üzletszerzési célú megkeresések, piackutatás

Közvetlen üzletszerzési vagy piackutatási célú adatkezelésre akkor kerül sor, ha ahhoz az ügyfél, mint érintett ehhez előzetes hozzájárulását adta. Az adatkezelés jogalapja ezen esetekben a GDPR 6.cikk 1) bekezdés a) pontja szerinti önkéntes ügyfél hozzájárulás.

 

Statisztika, informatikai rendszer technikai fejlesztése, az ügyfelek jogainak védelme

A LuxeSpa Kft az ügyfél által megadott személyes adatokat statisztikai célokból, az ügyfelek jogainak védelme érdekében, valamint technikai fejlesztések és mindezeken keresztül a szolgáltatás magas színvonalon történő nyújtása érdekében kezel, mely a LuxeSpa Kft, mint adatkezelő valamint harmadik személyek (további felhasználók) jogos érdekét képezi. Az ilyen jellegű adatkezelés jogalapja a GDPR. 6. cikk 1) bekezdés f) pontja szerint a LuxeSpa Kft vagy harmadik fél jogos érdeke.

 

Jogszabályon alapuló, illetve közérdekű feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés

Különböző jogszabályok olyan előírásokat tartalmaznak, melyek alapján a LuxeSpa Kft köteles bizonyos személyes adatokat kezelni. Az adó- számviteli jogszabályok pl. meghatározott ideig bizonylat-őrzési kötelezettséget írnak elő. Ilyen esetekben az adatkezelés jogalapja a LuxeSpa Kft –t terhelő jogi kötelezettség a GDPR 6.cikk 1) bekezdés c) pontja alapján

 

IV. Szolgáltatás nyújtásához technikailag szükséges adatkezelés

A spa4you.hu oldalra látogató regisztrált és nem regisztrált ügyfelek IP címét a LuxeSpa Kft egyfelől elemzési/statisztikai célokra, másfelől szolgáltatásai minőségének javításához, fejlesztéséhez használja fel. Szolgáltatásaink minőségének folyamatos, magas szinten tartása érdekében a weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. 

 

V. A kezelendő adatok meghatározása

A regisztráció során a következő adatok megadása szükséges: név, e-mail cím, jelszó.

A rendelés leadása és annak teljesítése érdekében a szükséges adatok köre: név, cím, e-mail cím, telefonszám.

VI. Az adatkezelés időtartama

A megrendelés teljesítéséhez szükséges, illetve szavatossági vagy egyéb jogi igények érvényesítése céljából kezelt személyes adatok tekintetében a LuxeSpa Kft a szerződés teljesítésétől visszavonásig kezeli az adatokat. Egyes jogszabályok kötelezettségeket állapítanak meg bizonyos adatok és dokumentumok őrzésére vonatkozóan, melyek személyes adatokat is tartalmazhatnak (pl. adó- és számviteli jogszabályok). Azon adatkezelések esetében, melyhez a LuxeSpa Kft az ügyfél hozzájárulását kéri, az adatkezelés időtartama az ügyfél és a LuxeSpa Kft között fennálló ügyfélkapcsolat időtartama, vagy az az időtartam, amíg az ügyfél a hozzájárulását vissza nem vonja. Az adatkezelés az ügyfél általi regisztrációval, illetve rendelés leadásával veszi kezdetét. Az ügyfél által önkéntesen magadott adatok haladéktalanul törlésre kerülnek a regisztráció visszautasítása, a szerződés létrejöttének elmaradása, a szerződés megszűnése esetén, kivéve, amennyiben az adatkezelés más célból és jogalapon valósul meg (pl. jogszabályi kötelezettség). Haladéktalanul törlésre kerülnek az ügyfél adatai abban az esetben is, amennyiben az ügyfél az adatkezelésre vonatkozó nyilatkozatát visszavonja kivéve, amennyiben az adatok további kezelése más célból és jogalapon valósul meg (pl. jogi kötelezettség teljesítése, jogi igények érvényesítése, kutatási, statisztikai célú adatkezelés). Az adatok törlésével az adatkezelés véget ér.

 

LuxeSpa Kft az ügyfél által a spa4you.hu oldalon a rendelés leadásánál megadott adatokat - név, cím, e-mail cím, telefonszám - átadja a LuxeSpa Kft -vel megbízási jogviszonyban álló személyeknek, a LuxeSpa Kft, mint a spa4you.hu oldal üzemeltetője által az ügyfélnek kínált, szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítése céljából.

 

 

 

 

VII. Kiegészítő tájékoztatás a piackutatási, illetve közvetlen üzletszerzési célból végzett adatkezelésről

A LuxeSpa Kft tájékoztatja az ezen tevékenységhez hozzájáruló ügyfeleket, hogy

(1) az adatszolgáltatás önkéntes,

(2) az adatkezelés jogalapja az érintettek előzetes, jelen Tájékoztatóban foglaltak szerinti tájékoztatáson alapuló hozzájárulása,

(3) az adatkezelés időtartama az az időtartam, amíg az érintett az adatok kezeléséhez adott hozzájárulását vissza nem vonja,

(4) az érintettek adatait csak a LuxeSpa Kft munkavállalói, és a szerződés teljesítésében részt vevő esetleges egyéb szerződéses partnerei ismerhetik meg feladataik ellátásához szükséges mértékben.

 

VIII. Az Ön, mint érintett jogai

A GDPR 15. cikke alapján kérelmezheti az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést az alábbiak szerint:

 Az érintett jogosult arra, hogy a LuxeSpa Kft -től visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

a)     az adatkezelés céljai;

b)     az érintett személyes adatok kategóriái;

c)     azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

d)     adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;

e)     az érintett azon joga, hogy kérelmezheti a LuxeSpa Kft-től a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

f)      a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

g)     ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

h)     az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is (GDPR 22. cikk (1) és (4) bekezdés), valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

 1. A GDPR 16. cikke alapján Ön jogosult az Önre vonatkozó személyes adat helyesbítését kérniFigyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.
 2. A GDPR 17. cikke alapján Ön jogosult az Önre vonatkozó személyes adat törlését kérniha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
 3.      a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
 4.      visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 5.      tiltakozik a közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy a LuxeSpa Kft (harmadik fél) jogos érdekében történő adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy tiltakozik a közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés ellen;
 6.      a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
 7.      a személyes adatokat a LuxeSpa Kft a alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban (magyar jogban) előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

             a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával (GDPR 8. cikk (1) bekezdés) kapcsolatosan került sor.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a LuxeSppa Kft nem köteles törölni a személyes adatokat arra irányuló kérelem ellenére sem, ha az adatkezelés szükséges:

 1.        a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából
 2.       a személyes adatok kezelését előíró valamely jog szerinti kötelezettség teljesítésének való megfelelés, illetve a közérdekből vagy a LuxeSpa Kft-re ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából,
 3.        a népegészségügy területét érintő közérdek alapján,
 4.       a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést, vagy
 5.       jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.
 6. A GDPR 18. cikke alapján Ön jogosult az Önre vonatkozó személyes adat kezelésének korlátozását kérni, ha az alábbiak valamelyike teljesül:
 7.      Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a LuxeSpa Kft ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
 8.      az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 9.      a LuxeSpa Kft -nek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 10.      Ön tiltakozott a közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy a LuxeSpa Kft (harmadik fél) jogos érdekében történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a LuxeSpa Kft jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen Önt tájékoztatjuk.

A GDPR 20. cikke alapján Ön jogosult az Önre vonatkozó személyes adatok hordozhatóságáraazaz, Ön által a LuxeSpa Kft rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt a LuxeSpa Kft akadályozná, ha az Ön hozzájárulásán alapul az adatkezelés és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során Ön jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását

A GDPR 21. cikke alapján Ön jogosult az Önre vonatkozó személyes adat kezelése ellen tiltakozni az alábbiak szerint:

Ha a személyes adatok kezelése közérdekű feladaton vagy a LuxeSpa Kft vagy harmadik személy jogos érdekén alapul, a LuxeSpa Kft az adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, melyek elsőbbséget élveznek az Ön, mint érintett érdekeivel és jogaival szemben, vagy amelyek jogi igények érvényesítéséhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik, ez esetben a személyes adatokat üzletszerzési célra a továbbiakban nem kezeljük. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy amennyiben az adatkezelés más jogalapon folytatható, más célból és az annak megfelelő más jogalapon ezen adatok továbbra is kezelésre kerülhetnek.

 1. A GDPR 7. cikk (3) bekezdése alapján Ön jogosult a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulást bármely időpontban visszavonniA hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon jogosult megtenni, mint annak megadását.
 2. Az Ön jogorvoslati jogabíróság előtt az Infotv. 22. §-a alapján

Az Ön által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén polgári pert kezdeményezhet a LuxeSpa Kft ellen. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).

Felügyeleti hatósághoz címzett panasz lehetősége

Az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a GDPR-t.

Magyarországon az illetékes felügyeleti hatóság:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

cím:                 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

postacím:         1530 Budapest, Pf.: 5

e-mail:             ugyfelszolgalat@naih.hu

telefon:            +36 (1) 391-1400

fax.:                 +36 (1) 391-1410

honlap:             www.naih.hu

 

 

Webáruház készítés